Burgemeester Nachtergaele verkrijgt onderzoek naar ongevallen N60

Door Joris Nachtergaele op 19 mei 2020, over deze onderwerpen: Regio Vlaamse Ardennen

Op vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester van Maarkedal Joris Nachtergaele (N-VA) onderzoekt Vlaams Minister Lydia Peeters mogelijke maatregelen op de N60 tussen Oudenaarde en Ronse. De voorbije jaren reden steeds op dezelfde plaats verschillende auto’s in op huizen langs de belangrijke verkeersader. “De minister zal op mijn vraag de ongevallen van de voorbije jaren analyseren, maar pleit hierbij ook voor meer handhaving”, verduidelijkt Joris Nachtergaele.

In een antwoord op een schriftelijke vraag van Vlaams parlementslid Joris Nachtergaele geeft Minister van Mobiliteit Lydia Peeters aan dat ze de ongevaltypes op de N60 tussen Oudenaarde en Ronse zal analyseren. Hieruit moet dan blijken of het hierbij gaat om een gebrek aan de infrastructuur van de N60 of aan onaangepast rijgedrag. Vooral bij dat laatste zal er volgens de minister een belangrijke rol worden weggelegd voor handhaving.

Joris Nachtergaele is tevreden met het initiatief van de minister en is het eens met haar conclusie. “Handhaving van de snelheid is inderdaad cruciaal op dat deel van het traject. Het opdrijven van politiecontroles is één aspect van het verhaal. Maar ook structurele maatregelen tot handhaving van de snelheid lijken onontbeerlijk om een veilige situatie te creëren voor automobilisten en bewoners.”   

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is