Joris Nachtergaele

Ik ben geboren in Oudenaarde (°1977) maar ben sinds vele jaren trotse inwoner van Maarkedal. Ik woon er samen met mijn vrouw Ilse en mijn twee kinderen Stiene en Omer. Na een opleiding Rechten aan de Universiteit Gent, werd ik juridisch en politiek adviseur op Federaal en Europees niveau voor N-VA. Verder heb ik ervaring als Secretaris-Generaal van de Europese beroepsfederatie voor producenten van metale verpakkingen.

Aan de wieg van N-VA

In 2001 was ik medestichter van N-VA en sinds 2006 ben ik politiek actief op lokaal vlak in Maarkedal, het centrum van de Vlaamse Ardennen. In 2013 werd ik gemeenteraadslid en sinds 2016 ben ik burgemeester. Een functie die ik met hart en ziel vervul in deze prachtige landelijke gemeente. 

Terwijl de partij groeide, ging ook ik mijn politiek engagement op nationaal niveau niet uit de weg. Bij 'de moeder aller verkiezingen' in 2014 stond ik op de zesde plaats van de federale kieslijst in Oost-Vlaanderen. Dat ik vanop deze strijdplaats net geen Federaal Parlementslid werd, was enkel een motivatie om in 2019 sterker terug te komen. Sinds 2019 ben ik dan ook Vlaams Volksvertegenwoordiger als opvolger van Vlaams Minsiter van Financiën, Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele.

Persoonlijke interesses

Als echte supporter van AA Gent probeer ik zoveel mogelijk mogelijk wedstrijden mee te pikken. 

 

 

Je bent niet alleen verantwoordelijk voor wat je doet, maar ook voor wat je niet doet.

Medewerkers

Ankie D'Hollander

Parlementair medewerker