“Horeca in Vlaamse Ardennen is zowat de sierteelt van Vlaams Toerisme”

Door Joris Nachtergaele op 22 april 2020, over deze onderwerpen: Regio Vlaamse Ardennen, Toerisme

Wielerklassiekers maken of kraken het jaar van de horeca in de Vlaamse Ardennen. Door de coronacrisis zitten heel wat uitbaters van hotels, cafés, restaurants en andere winkels in onze regio met de handen in het haar. Daarom pleit ik voor een aanpak op maat voor de relance van de toeristische sector in heel Vlaanderen.

 

Na overbruggingssteun nu relancesteun

De schade in de toeristische sector is niet te onderschatten. Onze horeca in de streek is namelijk zowat de sierteelt van het Vlaamse toerisme: de maanden maart en april zijn dé maanden waarin investeren moeten renderen dankzij de wielerklassiekers en de geweldige wandelmogelijkheden op het platteland. Daarnaast zijn wielertoerisme en plattelandstoerisme in onze streek immens belangrijk voor de lokale economie. Dat deze maanden helemaal verloren gingen, is zwaar ingeslagen bij veel zelfstandigen. Heel wat uitbaters begrijpen de maatregelen uiteraard en zijn dankbaar voor de steun vanuit de Vlaamse Regering, maar willen niks liever dan volle gastenkamers, volle restauranttafels en een volle toog in hun café.

 

Aanpak op maat & verspreiding toerisme

In het broodnodige relanceplan van ons Vlaams toerisme pleit ik daarom bij Vlaams Minister van Toerisme Zuhal Demir voor een aanpak op maat. Een hotel in Gent heeft andere noden dan een B&B in de regio Vlaamse Ardennen. De verspreiding van het toerisme zal daarnaast cruciaal zijn om het coronavirus ook in de zomer te bestrijden, waardoor de Vlaming nieuwe, prachtige plekjes zal moeten ontdekken naast de Vlaamse kust of de Ardennen. Minister Zuhal Demir werkt daarom volop aan een relanceplan dat het toerisme in Vlaanderen terug zuurstof zal geven en een toekomstperspectief zal bieden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is