Minister Zuhal Demir kondigt nieuwe wielertempel aan in Vlaamse Ardennen

Door Joris Nachtergaele op 16 april 2021, over deze onderwerpen: Regio Vlaamse Ardennen, Toerisme

Vlaams Minister voor Toerisme Zuhal Demir (N-VA) zal bij de uitvoering van het toeristisch relanceplan werk maken van een nieuw wielercentrum in de Vlaamse Ardennen. De huidige locatie van het Centrum van de Ronde van Vlaanderen (CRVV) wordt verlaten, maar het nieuwe belevingscentrum ‘Cycling in Flanders’ blijft wel in Oudenaarde. “Een broodnodige boost voor alle ondernemers in de Vlaamse Ardennen”, zegt Vlaams Parlementslid Joris Nachtergaele.

Nu er stilaan licht komt aan het einde van de coronatunnel leggen ook de Vlaamse ministers de laatste hand aan hun relanceplannen. “Voor de toeristische sector in Vlaanderen was het afgelopen jaar catastrofaal. De sluiting van de horeca tijdens de belangrijkste wielerklassiekers de voorbije twee seizoenen heeft zware impact gehad op al wie onderneemt in de Vlaamse Ardennen”, vertelt Vlaams Parlementslid en burgemeester van Maarkedal Joris Nachtergaele. “In het Vlaams Parlement blijf ik bij de minister hameren op een sterk relancebeleid voor ons wielertoerisme.”

De plannen van Vlaams minister voor Toerisme Zuhal Demir over een nieuw belevingscentrum waren al een tijdje bekend, maar krijgen met een definitieve locatie in Oudenaarde nu stilaan vorm. “Met de relancemiddelen die nu worden vrijgemaakt, kunnen we versneld invulling geven aan het nieuwe centrum”, stelt Joris Nachtergaele. “Aangezien de huidige site niet meer voldoet aan het moderne concept, ben ik tevreden dat de minister hiermee kiest voor een duurzame oplossing voor de lange termijn. Ik blijf alvast de plannen opvolgen in het Vlaams Parlement.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is