Vlaanderen met eigen paviljoen op Wereldexpo 2025

Door Joris Nachtergaele op 15 februari 2022
Joris Nachtergaele

De deelstaten zullen op de Wereldtentoonstelling van 2025 zelf verantwoordelijk zijn voor de invulling van een eigen gedeelte in het paviljoen. Dat liet Vlaams minister-president Jan Jambon weten op vraag van Vlaams Parlementslid Joris Nachtergaele (N-VA).

Eerder gaf Vlaams minister-president Jambon zijn teleurstelling te kennen over de ondermaatse en oubollige invulling van het huidige, Belgische paviljoen op de Wereldexpo in Dubai. Nu heeft Vlaanderen volgens de minister-president garanties ontvangen dat er lessen zullen getrokken worden uit de Wereldtentoonstelling in Dubai: “Vlaanderen zal zelf verantwoordelijk zijn voor een invulling van een deel van het paviljoen op de volgende Wereldexpo in Osaka”, aldus Jan Jambon.

Vlaanderen in de kijker zetten

“De mogelijkheid om als deelstaat een eigen deel van het paviljoen in te vullen, kan Vlaanderen eindelijk de kans geven om onze troeven op een correcte manier in de kijker te zetten”, zegt Vlaams Parlementslid Joris Nachtergaele. “Daarnaast moet nu ook eindelijk de Belgische traditie van wanbeleid in deze organisatie stoppen. Vlaanderen bekwam ook dat er een nieuwe functieomschrijving komt voor de Commissaris-Generaal, naar aanleiding van het disciplinair onderzoek naar de leiding van de huidige Commissaris-Generaal en de analyse van de organisatie na afloop van de Wereldexpo.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is